Az adatai értéket teremtenek

Cégünk támogatásával már Magyarországon is elérhető a Cloudera Data Platform (CDP). A teljesen új, integrált adatplatform ideális választás a nagy mennyiségű adatokkal dolgozó hazai vállalatok számára, hiszen alkalmazásával lényegesebben egyszerűbbé válik az adat-management környezetek létrehozása, adminisztrációja és használata. A CDP-nek már rövid távon is hasznát veszik a cégek: míg az üzleti környezetben egy-egy új fejlesztés megvalósításához eddig több hónap is kellett, mostantól az üzemeltetési igények egyszerűsítésével ez hetekre vagy akár napokra is csökkenthető, és az adatok máris értéket teremthetnek.

A CDP a Cloudera legújabb on-prem és cloud szolgáltatásként is elérhető komplex megoldása. A CDP magába foglalja a teljes vállalati adat-management folyamatot, az adatok biztonságos tárolását, azok integrációját már meglévő, hagyományos rendszerekhez, ezen túl támogatja az adatbetöltés és feldolgozás funkcióit, kiegészítve azt riportozással vagy komplex machine learning algoritmusok futtatásával. A platform az open source big data komponensek legújabb generációjának integráltan működő disztribúciójára épül, amelyet saját fejlesztésű management modulok erősítik elsősorban IT üzemeltetési és security funkciókkal.

Miért CDP?

A CDP-hez társuló biztonsági szolgáltatások és belső irányelvek révén a
rendszer képes olyan analitikai megoldásokat garantálni, amelyek megfelelnek a szigorú nagyvállalati előírásoknak, bárhol is tárolják az adatokat. A CDP minden adatkörnyezetet támogat az „on premise” hardvertől a privát, a nyilvános és hibrid felhő megoldásokig.

A CDP machine learning algoritmusok segítségével képes intelligensen skálázni a felhő erőforrásait, ez pedig lehetővé teszi, hogy minimalizáljuk a költségeket, miközben a lehető leghatékonyabban aknázzuk ki a rendelkezésünkre álló kapacitásokat. A CDP egy forradalmi megközelítés a nagyvállalati adat-managementben, amely már az Ön cége számára is elérhető!

LOKÁLIS & FELHŐ

A CDP kezeli, és egységes hozzáférést biztosít az adatokhoz, bárhol is tároljuk azokat.

 • Multi-cloud: A vállalatok maguk választhatják ki a preferált felhőszolgáltatót, egyszerre akár többet is.
 • On-premise: Egyedi alkalmazási igények kapcsán, amikor a teljesítmény, a költség és a biztonság azt kívánja, válassza a Data Center opciót és futtassa lokális hardveren.
 • Hybrid cloud: Az egységes adat-management akkor is megvalósítható, ha kombináljuk a nyilvános felhő és az on-premise megoldásokat.

BIZTONSÁGI IRÁNYELVEK

A CDP Shared Data Experience (SDX) technológiák biztosítják, hogy a platform már a tervezéséből adódóan is biztonságos.

 • Egységes: Központilag szabályozottak a biztonsági beállítások és a céges irányelvek, amelyek automatikusan kiterjeszthetők az összes adatra és munkafolyamatra.
 • Fenntartható: Az adatbiztonsági beállítások akkor is érvényben maradnak, ha az adatot más infrastruktúrára helyezzük át.
 • Részletes: Egyszerűen beállítható sor- vagy oszlopszintű jogosultságkezelés automatikus maszkolási opciókkal.

ADATELEMZÉS BÁRHOL

A CDP könnyen kezelhető elemzést tesz lehetővé, amely megállja a helyét bármely big data felhasználási területen.

 • Teljes: Önmagában lefed minden funkciót – az adatbeolvasástól, a transzformáción, a lekérdezésen át az optimalizálásig és előrejelzésig –, így nincs szükség más, egyedi termékek használatára.
 • Integrált: Az egységes elemzési funkciók használata leegyszerűsíti a big data alkalmazások létrehozását.
 • Állandó: A szabványosított felhasználói élmény felgyorsítja és könnyebbé teszi az elemzést.

Jelentkezzen soron következő webinarunkra

Big Data csapatunk világszinten az elsők között van a Cloudera-partnerek sorában, akik már túl vannak több nagyvállalati környezetben történt CDP-bevezetésen. A magyar vállalatokkal is szeretnénk megosztani ezek tapasztalatait, és bemutatni nekik az új platform előnyeit. Az érdeklődők számára azt is lehetővé tesszük, hogy saját környezetükben próbálják ki a platformot, így maguk dönthetik el, hogy a CDP valóban a jövő adatplatformját képviseli-e.

CDP ON MICROSOFT AZURE

2020. 10.15. 10:00-11:00

A webinar sorozatunk következő állomásán, október 15-én bemutatjuk, hogy a júliusi webinarunk során bemutatott Cloudera Data Platformot (CDP-t) hogyan lehet Microsoft Azure környezetben elérni.

  • Hibrid felhő koncepció bemutatása
   Miért korszakalkotó megközelítés a CDP? Milyen új funkciók váltak elérhetővé, melyek használatával ténylegesen magasabb szintre emelhető a vállalati adatmenedzsment, illetve mi az előnye, ha különválasztjuk a tárolást a feldolgozástól?
  • Cloudera bemutatása Azure-on
   Bemutatjuk, hogy hogyan néz ki egy tipikus CDP architektúra Azure-on. Milyen előfeltételek és milyen erőforrások szükségesek ahhoz, hogy a CDP-t bevezessük a Microsoft felhő infrastruktúrán. Milyen integrációs lehetőségei vannak a CDP-nek a nagyvállalati IT környezetben?
  • CDP bevezetésének lépései
   Mik a CDP bevezetésének fő lépései? Mennyi időt vesz igénybe a Cloudera Data Platform bevezetése különböző helyzetekben? Milyen erőforrás igénye van a bevezetésnek?

Regisztrálok

Tekintse meg korábbi webinarjainkat

CDP: A VÁLLALATI ADAT-MANAGEMENT PLATFORM

Tekintse meg az első magyar nyelvű webinart, amelyen nagyító alá vettük a Cloudera Data Platformját, és megvizsgáltuk azokat a problémákat és megoldásokat, amik manapság meghatározzák az adat-management legfontosabb elemeit.

 • Napjaink adat-management kihívásai

 • Cloudera Data Platform (CDP)

 • CDP akció közben (Demo)

Megtekintem

Hybrid Cloud Journey Workshop

Az adatai értéket teremtenek, ne hagyja veszni a bennük rejlő üzleti előnyöket! Érdekli, hogy mit tud a Cloudera Data Platform? Szívesen kipróbálná, hogy hogyan működik saját vállalati környezetében? Kíváncsi az Ön iparágában már jól bevált üzleti esetekre? Jelentkezzen, és felvesszük Önnek a kapcsolatot!

Miről szól a Hybrid Cloud Journey Workshop?

A workshop célja, megértsük a vállalat céljait, amelyek elérése érdekében javaslatot teszünk a helyes adatmenedzsment stratégiára és a CDP bevezetés lépéseire. Az ingyenes, személyre szabott Hybrid Cloud Journey Workshopon Önnel közösen megvizsgáljuk a jelenlegi adatplatformját, áttekintjük a üzleti use case-eket, hogy beazonosítsuk azokat a lehetőségeket, amelyekkel a hibrid felhő megoldás segítségével maximalizálhatja az elérhető eredményeit. A workshop eredménye egy ütemterv, ami felvázolja a szükséges lépéseket ahhoz, hogy ki tudja terjeszteni a jelenlegi adatmenedzsment infratuktúráját.